Skip to content
Begär offert

Avloppsfilmning öppnade ögonen för renoveringsbehov

Carl-Ewert är väldigt nöjd med att slippa gräva och bryta upp väggar och golv genom ett stambyte nu när avloppet har förnyats med relining.

Carl-Ewert har bott över 40 år i sitt hus i Årsunda i Gävleborgs län, byggt 1945. Husets avloppssystem var original sedan byggnationen, vilket innebär att det hade passerat sin tekniska livslängd på 30-50 år beroende på material. Trots några mindre stopp hade de gamla avloppsledningarna inte orsakat någon större oro, vilket är en vanlig anledning till att renoveringsbehovet kan förbises.

Renoa genomförde en avloppsfilmning för att utreda avloppsrörens konstruktion och skick. I Årsunda tog Renoa kontakt och erbjöd kostnadsfri avloppsfilmning.

- Där öppnades ögonen upp för behovet som. Vid filmningen upptäcktes även att rötter trängt igenom i flera skarvar, säger Carl-Ewert.

Efter att renoveringen nu är genomförd är Carl-Ewert väldigt nöjd med att ha sluppit gräva och bryta upp väggar och golv genom ett traditionellt stambyte, vilket var planen innan Renoa erbjöd relining. Fördelarna med relining är att renoveringen endast tar 3-5 dagar och att varken golv eller väggar behöver rivas. Man kan även bo kvar hemma under hela renoveringen. Det gjorde Carl-Ewert också och han upplevde att det var otroligt smidigt att inte behöva flytta ut

Enligt Carl-Ewert gick arbetet väldigt snabbt att utföra och han är jättenöjd från första kontakt till färdigt arbete. För andra som funderar på att påbörja en liknande renovering rekommenderar Carl-Ewert att leta efter en firma som man känner förtroende för redan från första kontakten.

- Ett företag som upplevs som stabilt i branschen och inger en känsla av hög service. Det var anledningen till att vi valde Renoa, säger Carl-Ewert.

Carl-Ewert fick förtroende efter filmningen och är övertygad om att relining verkligen är en fungerande och hållbar metod. Relining förlänger rörets livslängd med 50 år och från Renoa får man dessutom 20 års systemgaranti.

-Jag rekommenderar mer än gärna Renoa till grannar och bekanta, avslutar Carl-Ewert.