Skip to content
Begär offert

Det viktigaste nu är att vi vet att avloppsrören är åtgärdade

Jan och Lena var bekanta med reliningsmetoden och efter att ha fått mer information om avloppsrörens livslängd kändes behovet av relining självklart.

Jan och Lena bor i Falun, Dalarna, i ett område som kärleksfullt kallas "Lilla England" av lokalbefolkningen. Huset de bor i påminner om de charmiga tegelhusen i England, även om Lena, som är arkitekt, påpekar att det inte är helt korrekt arkitektur. Men visst är det snarlikt. 

 

En av de viktigaste faktorerna som påverkade beslutet om renovering var informationen om avloppsrörens generella livslängd i 50-talshus. Den tekniska livslängden för avloppsrören är 30–50 år, beroende på bland annat material och byggtid. Den tekniska livslängden har fastställts för varje avloppsmaterial som hos Jan och Lena var betong och gjutjärn.

 

En avloppsfilm kan visa i vilket skick avloppsrör är och filmning tar endast en timme. Jan och Lena var bekanta med reliningsmetoden eftersom ett hus längre bort på gatan hade genomfört en relining året innan. Detta väckte deras nyfikenhet och efter en inspektion av avloppsledningarna och att ha fått mer information om avloppsrörens livslängd, kändes behovet av relining självklart enligt Jan och Lena.

 

Jan och Lena säger att de valde Renoa på grund av Renoas genuina, ärliga och pedagogiska sätt att arbeta.

 

- De förklarade verkligen hela processen för oss och var mycket flexibla och lösningsorienterade. Deras servicekänsla och bemötande var avgörande faktorer för vårt val.

 

Renoa utför avloppsrenoveringen från början till slut utan att ytorna behövs rivas upp och man kan bo hemma under hela renoveringen. Jan och Lena bodde delvis i deras stuga under arbetets gång och de upplevde inte några större störningar eller olägenheter. De säger att kommunikationen var ärlig och enkel.

 

- När frågor uppstod gällande en golvbrunn i garaget, tog montörerna direkt kontakt med oss och löste problemet snabbt. Det var alltid ordning och reda när vi hälsade på.

 

Livslängden för relining är 50 år och Renoa ger även 20 års systemgaranti. Nu när renoveringen är färdig kan Jan och Lena känna trygghet inför framtiden.

 

- Vi är mycket nöjda med både Renoas service och slutresultatet. Från första kontakt till slutet av arbetet har bemötandet och servicen varit utmärkt. Vi har fått filmer på hela arbetet, vilket ger oss en stor trygghet. Allt blev klart enligt plan och vi fick en överlämning med fullständig dokumentation. Det viktigaste nu är att vi vet att avloppsrören är åtgärdade och vi kan nu lugnt njuta av att vi slipper stambyte, säger Jan och Lena och fortsätter

 

- Vi har rekommenderat Renoa till våra grannar och bekanta och planerar även att anlita dem för relining i vårt sommarhus senare.